Energiezuinige wasdroger.

Een wasmachine gaat geen eeuwigheid mee. Toch zijn er verschillende wasmachines die meer dan 30 jaar mee zijn gegaan. Recentelijk was een wasmachine opgedoken die maar liefst 56 jaar oud was en nog steeds functioneel. Het is niet zo heel energie zuinig om een wasmachine van 30 jaar of ouder te gebruiken. Het is daarom slim om af en toe een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Dit maakt je huishouden net wat meer energie zuinig. Wil je meer informatie over de beste wasmachine kopen, zoek dan even op het internet.

Energiezuinigheid nieuwe producten

1.Inleveren op tijd

Een bijkomstig nadeel van het energiezuiniger maken van wasmachines is dat ze vaak trager worden. Ze doen er dan langzamer om het was proces zo ideaal mogelijk te laten verlopen. Vaak is er winst te bepalen in het langzaam opwarmen van het water. Oudere type wasmachines doen dit vaak erg snel.

2.Nieuwe techniek

Constant word er onderzocht wat de beste manier is om je was zo goed mogelijk schoon te krijgen. Het schoon krijgen lukt veel wasmachines wel. Bijna alle wasmachines scoren een 7 of hoger. Daarbij is het niet ongewoon dat wasmachines een 8 krijgen. Zeker de betere modellen (die vaak wel iets duurder zijn) krijgen vaak een erg goed cijfer voor het schoon wassen. Door nieuwe techniek zien fabrikanten ook beter wat wel en niet werkt. Hierdoor kunnen ze de onderdelen uit het wasprogramma weg laten die niet genoeg effect hebben op de was of gewoon te veel energie kosten.

3.Centrifugeren

Het centrifugeren van de was is iets wat veel stroom kost. De wasdroger draait bij het centrifugeren erg hard rond. Lage toerentallen zoals 800 worden vaak gebruikt voor stoffen die niet zoveel kunnen hebben. Dit is bijvoorbeeld lingerie of bloesjes.

Het centrifugeren kan ook op 1600 toeren. Dit kost meer energie maar dat maakt de was wel een stuk droger. Wil je de was graag erg droog hebben dan is het zeker mogelijk. Het centrifugeren van de was is wel een stuk goedkoper dan het gebruik van de wasdroger.

Wil je de was dus droog hebben kan je het beste dit doen door het gebruik van de wasmachine. Als je  de was op hangt er het niet uit maakt hoe lang het duurt dan kan je het toerental naar beneden bijstellen om wat extra energie te besparen.

4.Was geen halve wasjes

Je hebt veel verschillende soorten was. In heel veel verschillende soorten kleuren. Dit is erg begrijpelijk. Het komt echter tegenwoordig wel vaak voor dat mensen de wasmachine niet helemaal vol stoppen. Ze stoppen er 2 spijkerbroeken in en zetten hem aan. Dit is erg zonde van de je eigen geld en van het milieu.

Stop de wasmachine zo vol mogelijk. Het is ook goed mogelijk om bepaalde was met elkaar te combineren. Experimenteer hiermee zodat je goed weet wat jou wasmachine precies goed kan.

Een tip is wel om een vuistgrootte aan ruimte over te houden vanaf de bovenkant. Dit zorgt voor betere reiniging van het wasgoed doordat het water er beter langs kan gaan.